Naar de inhoud springen

10 redenen om te boeken bij een lokale, erkende reisprofessional

Een reisbureau, reisagent, reisbemiddelaar, touroperator, reisonderneming, reisadviseur, doorverkoper, reisorganisator,…. Veel verschillende namen met elk hun specifieke kenmerken. We spreken graag van reisprofessionals. Je vakantie boeken bij een professional is belangrijk. Je kan veel verrassingen voorkomen. We geven alvast 10 redenen mee om te boeken bij een lokale, erkende reisprofessional.

1. Veiligheid en vertrouwen

Machines zijn nog steeds geen mensen en ze bieden zeker niet het comfort die mensen wél kunnen bieden. Het maakt niet uit hoe betrouwbaar en veilig een website of app wel lijkt.

Jouw reisprofessional is er om te luisteren naar jouw als een vriend en om jou ook zodanig te adviseren. Samen bouwen jullie een vertrouwensband op.

Daarnaast zijn jouw zuur verdiende centen ook veilig. Een erkende reisprofessional is verzekerd tegen faillissement. Boek je bij hen dan zal je ook niet in valkuilen vallen zoals bijvoorbeeld vakantiehuizen die niet blijken te bestaan.

2. Op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Naar welk land kan je op reis?
Wat met de Covid-maatregelen?
Welk land handhaaft welke reglementeringen? Welke attesten heb je nodig?

Maar ook:
Wanneer kan je welk land het best bezoeken?
Welk hotel is pas gerenoveerd?
Is mijn hotel goed toegankelijk?
Zijn er speciale evenementen in het land?
Wat moet je zeker gezien hebben?
Enzovoort

3. Persoonlijke shopper

Bij een erkende reisprofessional krijg je steeds persoonlijk advies. Je bent voor hen zoveel meer dan een volgende verkoop. Je staat als klant volledig centraal. Ze luisteren naar jouw wensen en behoeften. Dankzij hun uitgebreide ervaring kan je reisprofessional je tips en persoonlijke ervaringen meegeven. Door het menselijk en persoonlijk contact met jouw reisprofessional maken ze het boeken van een reis een aangename en persoonlijke ervaring.

4. Opvolging

Online papier werk? Jouw reisprofessional neemt dit uit je handen.
Geen gedoe met onduidelijke online formulieren invullen en opvolging.
Jouw reisprofessional volgt jouw boeking op en laat je weten of je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt. Ook in geval van andere ongemakken blijven ze in contact met jou.

5. Geldbesparing

Dankzij hun uitgebreide kennis van de lopende deals, kortingen en beschikbare pakketten zal jouw reisprofessional jou geld doen besparen op een manier die je zelf nooit zou kunnen realiseren. Heb je de indruk dat je geen geld bespaart? Dan zal je ongetwijfeld veel meer waarde voor in de plaats krijgen.

6. Tijdbesparing

De vakantiebeleving start vóór de reis. Voor heel wat mensen betekent dit het internet doorscrollen op zoek naar waar gaat de vakantie naar toe en welke mooie deal krijg ik hier voor. Sta er eens bij stil hoeveel kostbare tijd jou dit kost! Laat dit over aan jouw reisprofessional.

Door hun kennis van de verschillende systemen en uitgebreide netwerken weten reisprofessionals precies welk voordeel ze er voor jou kunnen uithalen.

7. Biedt informatie

Je erkende reisprofessional zal je steeds blijven informeren over je reis, advies geven en bijstand verlenen. Ze denken aan details waar jij misschien niet zou aan denken:
– Is je reis- en/of annuleringsverzekering in orde?
– En je paspoort? Heb je een visum nodig?
– Wat met andere formaliteiten zoals Covid-maatregelingen?

8. Steeds stand by

Sommige zaken lopen niet steeds volgens plan. Er kan altijd iets mis gaan.
Vluchten die overboekt zijn of geannuleerd worden, bagage die verloren gaat, geen kamer beschikbaar bij aankomst.
Je hoeft je geen zorgen te maken. De oplossing is slechts een telefoontje verwijderd. Jouw reisprofessional regelt alles voor jou.

9. Voordelen voor frequent travelers

Ben je iemand die veel onderweg is voor zakenreizen dan heb je geen tijd om je reis zelf te boeken. Jouw reisprofessional is jouw redder in nood. Geef één keer jouw persoonlijke voorkeuren door en jouw reisprofessional bewaart ze voor een volgende keer. Zo ben je slechts één telefoontje verwijderd van je volgende boeking.

10. Service na verkoop

Uiteraard wensen we je een geslaagde, deugddoende vakantie toe.
Gaat er echter toch iets fout dat niet direct opgelost kan worden dan behandelt je reisprofessional eventuele klachten en kaart ze aan bij de reisorganisator. Er wordt hierbij steeds gestreefd naar een minnelijke schikking waar beide partijen zich in kunnen vinden.
In het onwaarschijnlijke geval dat jullie er samen niet direct aan uit geraken zal je reisagent je bijstaan om een procedure te starten via de Geschillencommissie Reizen. Meer info vind je via clv-gr.be

Nog niet helemaal overtuigd van deze 10 redenen om te boeken bij een reisprofessional? Volg ons ook via Instagram en Facebook.

Erkende reisprofessional?