Naar de inhoud springen

Reisprofessional in de kijker: Vakantie te Paard

Stephanie Sap verliet 25 jaar geleden de school met een bachelordiploma Toerisme- en Recreatiemanagement. Na jaren ervaring op te hebben gedaan bij verschillende reisbureaus, besloot ze in 2005 om haar eigen bedrijf Perlan op te richten met als focus persoonlijke service, aandacht voor de klant en op maat gemaakte reizen. Tijdens een ruitersafari het volgend jaar werd het idee van 'Vakantie te Paard' gelanceerd, wat zich bleek te ontwikkelen tot een succesvolle niche voor paardenminnend Vlaanderen.

Kun je jezelf/bedrijf even voorstellen?

In 1997 begon ik te werken als reisagent. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben, richtte ik in 2005 mijn eigen reisonderneming Perlan op, met onder andere een aanbod aan ruitersafari's. Het idee voor 'Vakantie te Paard', met bestemmingen wereldwijd, ontstond tijdens zo'n vakantie ter gelegenheid van mijn 30e verjaardag.

Wat is jouw grote passie?

Mijn liefde voor paarden en reizen heeft me de mogelijkheid gegeven om mijn beroep te combineren met mijn interesses. Ik ben dankbaar dat ik daardoor in staat ben geweest om mijn passie tot een carrière te verwezenlijken.

Wat geeft de job als reisagent voldoening?

Het voorbereiden van een onvergetelijke paardrijvakantie waar klanten met veel plezier op terugkijken. Reizen en anderen gelukkig maken door hen de mogelijkheid te geven de wereld te verkennen, of dit nu gaat om het rijden van een paard of een andere manier. Het is interessant om de juiste vakantie aan de juiste persoon te matchen.

Welke is de beste anekdote die je is bijgebleven?

Gedurende de pandemie, toen reizen op een verantwoorde manier weer mogelijk was, heb ik een huwelijksreis georganiseerd naar de Malediven voor vrienden van ons. Omdat er geen groot trouwfeest kon worden gehouden, heb ik besloten om met de bruidsjurk naar de Malediven te reizen als verrassing voor het bruidspaar. Het was een totale verrassing voor het bruidspaar én het leverde natuurlijk heel wat mooie beelden op.

Reistip voor je klant?

Vandaag is het van essentieel belang om duurzaam te reizen en de schoonheid van de wereld te waarderen. We mogen dit niet als iets vanzelfsprekends beschouwen. Reizigers worden aangemoedigd om met respect op ontdekkingsreis te gaan, liefst per paard.

Perlan bv / Vakantie te Paard
Official Benelux Agent In the Saddle
Albert Saveryslaan 12
9800 Deinze
Tel: 09/362.53.84
info@vakantietepaard.be
www.vakantietepaard.be

3 februari 2023

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.