Naar de inhoud springen

Vanaf 1 augustus 2021 zullen minderjarigen (jonger dan 18 jaar) en zij die volledig gevaccineerd kunnen reizen naar Costa Rica

Goed nieuws voor iedereen die van plan is naar Costa Rica te reizen! Eerder deze maand kondigde de Costa Ricaanse regering aan dat er geen specifieke vereisten meer zullen zijn voor minderjarigen en volwassenen die volledig gevaccineerd zijn. Vanaf 1 augustus 2021 zullen minderjarigen ( jonger dan 18 jaar) en zij die volledig gevaccineerd zijn Costa Rica kunnen inreizen zonder te hoeven voldoen aan de specifieke verzekeringseisen die Costa Rica sinds vorig jaar oplegt. Je dient je wel in regel te stellen met volgende voorwaarden om van deze versoepeling te kunnen genieten:

  • Volledig gevaccineerd zijn met één van volgende erkende vaccins: Moderna, Pfizer, AstraZeneca, of Johnson & Johnson.
  • De laatste dosis moet minstens 14 dagen voor je aankomst in Costa Rica toegediend zijn.
  • Het bewijs dien je te leveren aan de hand van een document dat bevat: je volledige naam, datum van elke toegediende dosis, formule en lotnummer.

Reizigers die op datum van afreis niet aan deze voorwaarden voldoen, kunnen nog steeds een Costa Ricaanse verzekering onderschrijven. Deze verzekering dient aan volgende specifieke voorwaarden te voldoen met betrekking tot dekking van corona, en zoals ook omschreven in ons eerder artikel https://www.yugentours.com/nl/blog/heb-je-de-juiste-verzekering-voor-je-reis-naar-costa-rica

  • Geldig zijn tijdens je verblijf in Costa Rica ( de gehele reis).
  • Dekking van min. $50,000 USD voor medische kosten, inclusief ingevolge corona
  • Minimaal $2,000 USD voor extra verblijfskosten ingevolge corona en quarantaine.

Uiteraard blijft het aangewezen om een goede reisbijstand-en annuleringsverzekering af te sluiten. Voor reizigers die voldoen aan de opgesomde voorwaarden, betekent deze nieuwe regel alvast minder administratie en minder extra kosten. Rezien naar Costa Rica wordt dus weer een beetje makkelijker voor zij die tijdig volledig gevaccineerd zijn.

Ook zin in een bijzondere reis naar dit prachtige land? Contacteer ons en samen werken we met plezier een reisplan uit op jouw maat.

Share your smile, go yugenstyle,

Iris Bastiaens
Yugen Tours

Contacteer jouw lokale erkende reisprofessional voor meer informatie.
Ze beantwoorden graag al je vragen, gaan op zoek naar info en maken jouw reservering in orde.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.