Naar de inhoud springen

Globus Travel Management

Het reiskantoor van Ludwig Töpke vind je op het Driekoningenplein te Merelbeke. Je zal er echter geen folders met strandvakanties, citytrips of rondreizen zien.

Globus Reizen is een zakenreiskantoor met als voornaamste klanten productiehuizen uit film- en muzieksector, alsook diverse KMO’s, maakindustrie en distributie.

Na mijn toerismestudies, stages en legerdienst startte ik als reisagent in 1989 een kantoor in centrum Gent en lag de nadruk vooral op vakantiereizen. We kregen echter steeds meer de vraag van bedrijven om hun internationale reizen te boeken en na de verhuis naar het nabijgelegen Merelbeke in 2011 nam ik de beslissing om ons volledig te focussen op wat ondertussen onze specialiteit was geworden: zakenreizen.   Die specialisatie stelde ons in staat om zeer snel te reageren op dringende boekingsaanvragen.  Bij filmproducties is die snelheid cruciaal en algauw werd Globus Reizen een preferentiële partner van de filmsector, een niche die zowat de helft van onze omzet betekent.

Het mooie aan de job

Het mooie aan deze job is vooral de appreciatie van de reizigers en de voldoening in het vinden van oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen.

Bij de filmproducties uit die appreciatie zich trouwens weleens in de vermelding van onze namen in de eindgeneriek van de film.

De meerwaarde

Aan het begin van de lockdown werden heel wat vluchten afgelast waardoor meerdere klanten gestrand waren in alle uithoeken van de wereld.  Mijn team heeft toen dag en nacht gezocht op alternatieve mogelijkheden om hun terugreis naar huis te organiseren.  De grootste uitdaging was om 2 documentairemakers die zich bevonden op een boot op de Amazonerivier, zonder enige gsm of internetconnectie, op te sporen en te repatriëren.  Zij waren niet eens op de hoogte van wat toen in de wereld aan het gebeuren was.

Reistip

Voor mij is een reis geslaagd als die naast mooie herinneringen ook mooie ontmoetingen met zich meebrengt.   De veelzijdigheid van Argentinië kon me zeer bekoren, het is een land met gletsjers, tropische jungle en lege vlaktes.

Tijdens onze reis hadden we de gelegenheid om een begeleide wandeling te maken op de Perito Moreno gletsjer.  Dat was meteen een kennismaking met zowel de kracht als de kwetsbaarheid van Moeder Natuur.

Globus Travel Management
Driekoningenplein 16
9820 Merelbeke
Tel: 09/233.63.36
globustravel.be