Naar de inhoud springen

Met een gerust hart reizen? Een reisprofessional deed de test

Laatst geüpdatet op 21 mei 2021

Kan je met een gerust hart reizen?
Reisprofessional (of gediplomeerd toerist zoals ze zichzelf graag noemt) Tamara van Axis Travel deed de test en vertrok onlangs naar Dubai.

Dubai here we come …

Op slechts 6 uurtjes vliegen, met een airline als Emirates is dit genieten van minuut 1. Top service aan boord, zowel in bussinessclass als economy. Ik bekijk de laatste nieuwe films op mij inflight entertainment. En hoppa enkele uurtjes later: 37 graden en een stralende zon🌞

Prachtige bestemming. Ik was er 2 jaar geleden, maar er is ondertussen al weer veel veranderd.

Afwisseling van een moderne stad met shopping, spectaculaire architectuur, musea, strandboulevard met beachbars, cultuur en woestijn.
Perfecte hotels en heel gastvrije bevolking.
Meer informatie en enkele tips geef ik je graag op kantoor.

Bij aankomst toon ik het attest van mijn negatieve test (max 72h oud, in het Engels en afgeprint- niet digitaal)  TIPHet testcentrum op Brussels Airport werkt perfect en is 7/7 open. Mijn internationaal paspoort is verder voldoende. Geen vragen, geen gedoe, geen verplichte app.

Bij aankomst in het hotel wordt het attest van de negatieve test nogmaals gecontroleerd. En dan nu: GENIETEN.

Alles, restaurants, cafés, musea, winkels, zijn open. Een mondmasker dien je overal te dragen, eigenlijk een beetje zoals bij ons.
Uiteraard niet op het strand of aan zwembad, wel als je door de drukke straten of op de wandelpromenade loopt.

Mondmasker vuil, nat of kwijt? Geen probleem, overal krijg je gratis een nieuw.
Overal staan handgels, zelfs in de taxi’s.

Aan drukke punten staan stewards om ervoor te zorgen dat iedereen wat afstand houdt en de regels respecteert! Kortom een  heel veilig gevoel.

Voor de retour vul ik online een PLF (Passagier Lokalisatie Formulier) in voor de Belgische overheid. Dit gaat heel vlot, je krijgt onmiddellijk een bevestiging. Deze kan je laten afprinten aan de receptie van het hotel, of je houdt ze digitaal op je telefoon bij.

Bij het uitchecken in het hotel, wordt mij gevraagd of ik die PLF heb ingevuld, anders zouden zij mij helpen. Zie je, geen enkel probleem dus.

Bij het inchecken op de retourvlucht, wordt opnieuw gevraagd of ik dit formulier heb ingevuld. Als het online niet lukt, krijg je hier een manuele versie. Nogmaals, no stress dus.

Bij de landing in België, ontvang ik onmiddellijk een bericht dat ik uit een rode zone terugkeer en dus verplicht ben een test te doen op dag 1 en 7. Ik krijg direct 2 codes, waarmee ik mij rechtstreeks en gratis kan laten testen op de luchthaven van Zaventem.

En dan nu 7 dagen in quarantaine. Gelukkig lukt het mij om van thuis uit te werken. Ondertussen wordt ook de was en strijk gedaan en geniet ik vooral na van mijn vakantie en de portie vitamine D!

Dag 2, 3 en 4 krijg ik telefoon van 3 verschillende diensten: de gemeente waar ik woon, de lokale politie en het algemeen Corona Contact Center.

Allemaal vragen ze of ik ok ben, of ik effectief thuis ben en of ik al dan niet symptomen heb. En vooral ook of ik voldoende eten in huis heb 😊.

Alle regels waaraan je je dient te houden worden nogmaals en op een heel vriendelijke manier overlopen.

Dag 5 krijg ik een email met nogmaals de uitleg en de code voor een test op dag 7. Moest je ze kwijt gespeeld zijn…

Dag 7 van de quarantaine, maak ik met mijn 2de code een nieuwe afspraak voor een test. Het resultaat ontvang ik binnen de 24uur en is opnieuw negatief. Dus mijn quarantaine is voorbij.

Conclusie: Het systeem werkt effectief en dit zowel in België als ver daarbuiten. Proficiat aan alle diensten die dit mogelijk maken en om zo iedereen veilig te houden, zonder ons te beperken in onze keuze om te reizen.

Ik garandeer jullie dat ik meer dan ooit genoten heb en vooral uitgerust ben, want er was geen rush om er direct na de vakantie weer om in te vliegen.

Mijn gouden tip : hou je aan de regels en REIS, geniet! Het kan!

Jouw reisprofessional
~ Tamara Vanperre
Axis Travel Kortenberg & Kampenhout

Contacteer jouw lokale erkende reisprofessional voor meer informatie.
Ze beantwoorden graag al je vragen, gaan op zoek naar info en maken jouw reservering in orde.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.