Naar de inhoud springen

Reizen in tijden van corona. Hoe gaat het in zijn werk?

Als reiziger zit je tijdens deze Corona-periode met heel veel vragen. Vooral met de vraag of je in deze tijden al verantwoord kan reizen?

Waar ga jij op zoek naar antwoorden op al jouw vragen? Online in het labyrint van het internet? Waar je terecht komt op verschillende onduidelijke, foutieve websites? Daaaaag, kostbare tijd én wie weet ook jouw zin om op reis te vertrekken.

Twijfel niet en stap met al je vragen naar jouw reisprofessional.

Jouw reisprofessional weet waarover hij spreekt. Op dit moment zijn ze zich aan het voorbereiden om hun mooie reizen terug aan jou te kunnen aanbieden. En daarom is het essentieel dat ze zelf op verkenning gaan voor jou want als professionals zijn ze toegewijd om jou, als hun klant, veilig en verantwoord op reis te sturen.

Zo kroop ook Billy Herman, reisprofessional bij Starling Reizen, in zijn pen en deelt graag met jou zijn bevindingen.

1. Kan je wel reizen?

De reisprofessionals van Starling Reizen reisden de afgelopen maanden naar maar liefst vier continenten. Hoofdzakelijk voor professionele doeleinden en daarnaast ook als Vakantie. Reizen kan dus! Maar je moet wel rekening houden met verschillende zaken.

De prospectie ging ter land en in de lucht. Binnen Europa naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Slovenië, Portugal en Polen en verder naar Georgië, Egypte, Kenia, Costa Rica en Zuid-Afrika.

2. Wat zijn de regels?

Mag je reizen van de regering? Reizen voor toerisme is toegestaan, maar wordt afgeraden. Het is dus niet verboden om te reizen …!

Reizen naar het buitenland

Regels verschillen van land tot land maar Belgen en Nederlanders zijn welkom op heel wat bestemmingen. Om een land binnen te komen zal er meestal, maar niet altijd, een pcr-test nodig zijn van minder dan 72u voor vertrek. Hou er rekening mee dat sommige landen vragen om een quarantaine bij aankomst.

Meer informatie over de regels per land kan je terug vinden op de website van van buitenlandse zaken België of buitenlandse zaken Nederland. (Opgepast: niet alle informatie is steeds up to date)

Als reisprofessionals staan we jou natuurlijk bij!

Terugkeren naar België of Nederland

Bij terugkeer in België of Nederland kan het verplicht zijn om een pcr-test af te nemen. Kom je uit een rode zone dan kan daar ook een week quarantaine en een tweede pcr-test bijkomen.

Meer informatie over het terugreizen naar België of Nederland vind je hier:

België buitenlandse zaken
België corona-website
Nederland buitenlandse zaken

3. PCR-test: wat, waar en wanneer?

Een pcr-test kan je tegenwoordig op heel wat locaties laten afnemen. Zelfs op de luchthaven. Maak een afspraak en na 24 uur kan je jouw resultaat.

Plan je afspraak op minder dan 72u voor aankomst aan de grenscontrole maar op meer dan 24u voor je vertrek.

Dien je een test af te nemen in het buitenland? Niet gevreesd. Ook daarin staan we je als reisprofessional bij. We laten jou niet aan je lot over!

4. Hoe verloopt het reizen ter plaatse?

Aan het reizen is er eigenlijk niks gewijzigd. Dit ondervonden we in Kroatië, Spanje of Scandinavië maar ook in Egypte, Costa Rica of Zuid-Afrika. Herkenbare maatregelen worden op nagenoeg alle bestemmingen genomen. Bijna overal ter de wereld gelden dezelfde basisregels:

  • Het dragen van mondkapjes
  • sanitaire voorzieningen (overal vind je voorzieningen om handen te wassen en te ontsmetten)
  • social distancing (op openbare plaatsen of plaatsen met veel mensen dien je voldoende afstand te bewaren)

5. Hoe verlopen de vluchten?

In de luchthavens wordt over gewezen om steeds een mondkapje te dragen, je handen te ontsmetten en afstand te bewaren.

We merkten een grotere discipline bij het nemen van een vlucht. Instappen gebeurt rustiger en meer gespreid. Zowel bij het in- als uitstappen. Uiteraard worden de vliegtuigen ontsmet wanneer ze aan de grond staan en daarnaast worden ze steeds sterk verlucht met een neerwaartse luchtstroom. Tijdens de vlucht moet je je mondkapje aanhouden, tenzij om iets te eten of te drinken. Aangezien veel vluchten vandaag minder bezet zijn heb je automatisch meer ruimte en kan je zo meer afstand bewaren.

6. Is het reizen wel verantwoord?

Voel je je niet comfortabel om te reizen? Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met jouw reisprofessional. We luisteren naar jouw verhaal en nemen daar graag de tijd voor. We bekijken samen jouw dossier persoonlijk en individueel door. Samen kunnen we kijken wat de beste oplossing is zodat jij met een gerust hart op reis kan vertrekken.

Vanaf 1 juli in Europa (en de wereld?)…

Momenteel werkt men aan een coronapaspoort zodat we ‘vrij’ kunnen reizen binnen de Europese lidstaten. Een mooie stap in de goede richting! We wachten alvast samen met jullie nog even op duidelijke afspraken.

Jouw reisprofessional
~ Billy Herman
Starling Reizen, Gent

Contacteer jouw lokale erkende reisprofessional voor meer informatie.
Ze beantwoorden graag al je vragen, gaan op zoek naar info en maken jouw reservering in orde.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.